Wa(d)t zijn en doen wij?

 

WaddenWier is een productiebedrijf dat zich richt op het duurzaam, betrouwbaar en milieuvriendelijk telen van zeewier voor consumptie. Wij kweken en verbouwen dit zeewier op het Texelse land.

De productie

De teelt vindt plaats in grote betonnen bassins waar dagelijks uit geoogst kan worden. De bassins zijn gevuld met vers Texels gefilterd zeewater. Na het oogsten wordt het zeewier gespoeld en schoongemaakt. Het grootste deel wordt gedroogd en vervolgens verpakt voor consumptie. Door een bijzondere droogmethode ontstaat een smakelijk product met een zilte, truffelachtige smaak.

Zeewier voor consumptie

Zeewier bevat een overvloed aan gezonde voedingsstoffen zoals calcium, natrium, ijzer en jodium en vormt een bron van vitamine A, C en E en bevat veel eiwitten. Kortom: een echte superfood die in de culinaire wereld steeds vaker wordt gebruikt.

Wieren bevatten veel interessante en waardevolle inhoudsstoffen, deze kunnen, door middel van extractie, uit de wieren gehaald worden en vervolgens gebruikt worden in cosmetica en farmaceutische producten. In samenwerking met de Salt Farm Foundation, doet WaddenWier tevens onderzoek naar het ontwikkelen van een biologische meststof op basis van zeewier.


Over WaddenWier

WaddenWier wordt geleid door Marc van Rijsselberghe. Deze zilte pionier werkt reeds jaren met zilte groenten zoals lamsoor, zeekraal en zeekool en heeft daarnaast een grote hoeveelheid nieuwe producten op de markt gebracht.

Samenwerking

WaddenWier werkt nauw samen met een aantal bedrijven en instellingen die gevestigd zijn op Texel.

  • Producten voor consumptie worden verkocht via de webwinkel - Zeewier Van Texel.
  • Er wordt samengewerkt met Salt Farm Foundation. Dit bedrijf doet onderzoek naar de verzilting van landbouwgronden, de bemesting en de zouttolerantie van allerlei landbouwgewassen.
  • Samenwerking met projects Port4innovation en Interreg North Sea Region SalFar.

Meer weten over de werkwijze, de onderzoeken of de producten van WaddenWier? Neem contact met ons op.